הבתים, כמו כל תחום אחר בחיינו, עברו שינויים ותמורות משמעותיים בעשרות השנים האחרונות מבחינת עיצוב פנים, מבחינת נוחות וארגון ומבחינת פונקציונאליות. אולם, בבסיס, מטרתו של כל בית, מהותה של כל דירה ועניינו של כל נכס נדל"ני הוא מתן מחסה ומסתור לבני האדם מפני העולם החיצוני, על האלמנטים השליליים, הפוגעים והמזיקים שלו כמו גם מקום שבו אפשר להוריד את מנגנוני ההגנה וההישרדות ולתפקד באופן נינוח ובטוח ככל הניתן. גגות הבתים הם מהאמצעים החשובים ביותר המספקים את המיגון וההגנה לבתים ולמרות שגם בתחום זה ניתן להבחין בין סוגי גגות שונים ומשונים, הרי שהמשותף להם הוא רב ומשמעותי.

בעוד שאפשר למיין סוגי גגות לפי חומר, מבנה, צורה ועובי, הרי שהמכנה המשותף לכולם הוא יכולת האיטום ההרמטית שלהם, מבחינת בידוד רטיבות וחדירת משקעים וגופים זרים לתוך המבנה וכן מבחינת יכולתם לבודד את המבנה בכל הנוגע לחום ולקור ולשינויים הנובעים ממזג האוויר ומהאקלים שמתחתיו הם נמצאים. גגות צריכים להיות עמידים וחזקים לאורך שנים ארוכות ובשנים האחרונות, עם עליית המודעות לנושא סכנת רעידות האדמה, גם להיות בנויים בצורה בטיחותית, ככל האפשר, למקרים מעין אלו.

מבחינת אבחנה בין סוגי גגות, הרי שישנם שני סוגים עיקריים ופופולאריים בהם ניתן להבחין ברוב המבנים בישראל, ובעולם בכלל. מדובר על גגות בטון שטוחים ועל גגות רעפים. גגות הבטון המאסיביים ועצומי המימדים, אותם ניתן למצוא כמעט בכל בניין מגורים ובכל מבנה שאינו מבנה פרטי, היוו סוג גג פונקציונאלי ואמין למזג אוויר ללא משקעים כבדים כמו שלג או ברד. אזורים קשים מבחינה אקלימית מתאפיינים בגגות משופעים שמאפשרים את זרימת המשקעים כלפי מטה ומונעים היווצרות משקל רב על הגג ואת שקיעתו הזוחלת והאיטית כלפי מטה. גגות הרעפים, שמהווים את הצד השני במסגרת סוגי גגות נפוצים בישראל, הם אטרקטיביים יותר מבחינה ויזואלית ואסתטית ומתאימים לבתים פרטיים או לכאלו שאינם דורשים משטח ישר ומאסיבי לשם התקנת דודי חשמל, שמש ואנטנות. למרות החזות המשעשעת והצבעונית שלהם, התקנתם דורשת מיומנות מקצועית רבה והימנעות מכך יכולה להביא לתוצאות הרות אסון לפנים הבית ולדייריו.

Whatsapp icon
דילוג לתוכן